En studie gjennomført av studenter ved Campus Kongsberg, Universitetet i Sør-Øst Norge, har utviklet et lyskonsept som skaper noe helt nytt i forhold til andre innendørs skianlegg. Konseptet skal bidra til å fjerne mye av inntrykket av at skiløperen befinner seg i en tunnel med betongvegger, fjerne følelsen av klaustrofobi. Det gis et falskt inntrykk av at skiløperen er nær naturen ved bruk av bilder og illustrasjoner. Et slikt system finnes verken i eksisterende skitunneler eller i lysløyper ute i naturen.

Konseptet retter seg på mange måter mot treningsglade, aktive personer og familier som ønsker å bruke treningsanlegg eller andre som bare ønsker å være tilskuere eller besøke anlegget. Det er mulig å lage en liten rasteplass under veis, der området er belyst på en slik måte at det skaper ro og mulighet til å slappe av.

En annen side ved opplegget er at det under treningen gis tilbakemelding på prestasjon og helseforhold, uten at det blir nødvendig å sjekke pulsklokka. Ledelinjer og målepunkter bidrar til at  den som trener og tar igjen andre skiløpere opprettholder motivasjonen. Det gis også beskjed om hvor langt det er igjen av løypa.

For å endre inntrykket av en betongstunnel legges bilder av natur og andre effekter inn i løypetraseen